SMERIT i AINUR participen en la XXXI Edició de la Ruta de la Tramuntana.

L'embarcació de Tito Moure travessa primer en temps real la línia d'arribada de la primera prova.

Dues proves: Club Nautic El Balís i L'Escala-Medes-L'Escala, culminen una edició marcada pel poc vent que va obligar a escurçar la primera prova i una segona prova de 13 milles amb vents que no varen superar mai els 10 nusos.

Club Nàutic Balís/ CN L'Escala, 7 i 8 de juny de 2024.- El primer cap de setmana de juny, va finalitzar una nova edició d'una de les clàssiques proves per la classe creuer que uneixen les costes del Maresme i l'Empordà: La Ruta de la Tramuntana, que enguany ha superat les tres dècades i que ha aplegat 34 iots repartits en les diferents categories (tripulació, a dos i classes promoció i training).

Aquesta edició es componia de dues proves: la COSTA BRAVA SUD que anava d'aigües del Maresme fins al Club Nàutic l'Escala, amb un recorregut de 54 milles nàutiques; i la COSTA BRAVA NORD, amb aigües empordaneses amb les illes Medes de protagonistes i amb dos recorreguts possibles d'unes 14 milles. La manca de vent, finalment, va obligar al comitè de regates a escurçar la primera de les proves a Palamós, reduint-se el recorregut en més de 20 milles.

Dos iots del Club de Vela Blanes varen participar en la categoria A2 en aquesta edició, Smerit de Tito Moure i Ainur d'Àxel Muñoz. Ambdós creuers només varen participar en la primera prova que va sortir amb vent de proa del Club Nàutic el Balis la tarda del passat divendres 7 de juny, marcada per la manca i encalmades de vent a mesura que avançava la prova, i que varen donar la raó al comitè de regates a l'hora de retallar el recorregut a Palamós.

Tito Moure va travessar primer la línia d'arribada amb el seu Swan 45 abans de mitjanit mentre que el Grand Surprise, d'Àxel Muñoz, ho feia quasi dotze hores després de pressa la sortida al Balís a les 15:30 de la tarda amb vents suaus de llevant. Una vegada corregits els temps Tito Moure aconseguia la segona posició darrera el COMETA de Lluís Blanchar; mentre Àxel Muñoz ho feia en setè lloc. Amb la puntuació aconseguida pel Campionat de Catalunya, els dos regatistes de el nostre club ja no varen prendre la sortida a la segona prova.