SMERIT del Club de Vela Blanes, guanyador de la XI Volta a Mallorca A3.

La tripulació liderada per Tito Mouré, al qual han acompanyat a bord Iñaki Rullan i Toni del Rio, ha estat la més ràpida a completar la travessia d'unes 150 milles de distància en 28 hores i 19 minuts.

RCNP, 18-20 d’octubre 2024.- Aquest darrer cap de setmana ha tingut lloc la novena edició de la volta a Mallorca, deixant-la per babor, que organitza el RCNP i que enguany ha estat completada per 12 dels 19 vaixells que varen prendre la sortida.

El iot SMERIT, del Club de Vela Blanes, amb Tito Moure al capdavant, s’ha convertit, una vegada compensats els temps, en el guanyador de la categoria ORC 0-2 i guanyador absolut de la prova.

Tito Moure, amb Iñaki Rullan i Toni del Rio varen esprémer la velocitat de l’Smerit per imposar-se en una regata dominada pels continus canvis de vent i de la qual varen sortir guanyadors per poc menys de quatre minuts davant el dufour 34 de Luis Bustillo del Real Club Astur de Regata. El triomf del iot del Club de Vela Blanes es va aconseguir en les primeres milles de la prova, on el swan 45 de Tito va aconseguir fugir de l’encalmada que es va produir a la sortida de divendres. Allunyant-se de la costa, fora de la badia de Palma, va trobar el vent (fins a 20 nusos) que li va permetre deixar distància respecte a la flota.

Després de fer-se la nit al pas de la badia d’Alcúdia i el cap Formentor, amb poc vent, la flota va respirar quan el vent va tornar a  aparèixer i va permetre navegar des de l’illa de la Dragonera fins a la badia de Palma, punt d’arribada que va travessar l’embarcació de Tito Moure després de 28 hores, 10 minuts i 31 segons. Malgrat guanyar i deixar el seu perseguidor a més de quatre hores quedava encara compensar els temps.

Finalment, SMERIT aconseguia el triomf  a la prova i es proclamava guanyador d’aquesta onzena edició.