Luís Camacho primer a la seva categoria al Campionat d’Espanya de Raceboard.

El blanenc va ser l’únic català a Hondarribia amb un Campionat d’Espanya amb mig centenar de regatistes.

El Campionat d’Espanya dut a terme al club guipuscoà s’ha caracteritzat per un temps amb unes condicions molt adverses al cantàbric.

C.N. Hondarribia, 19-23 juny de 2024.- Curro Manchón i Eloísa Tarancón es van coronar el passat cap de setmana a Hondarribia campions d'Espanya de la classe raceboard.

Amb la celebració de les tres últimes proves, aquest darrer diumenge va finalitzar en aigües d'Hondarribia, Guipúscoa, el Campionat d'Espanya de Raceboard, resolt després de vuit proves amb les millors notícies per a la comunitat autònoma andalusa, gràcies a la victòria dels windsurfistes del CN Sevilla Curro Manchón, campió d'Espanya Absolut i Màster, i Eloísa Tarancón, campiona d'Espanya Absoluta i Sub 21 femenina.

Amb un temps típic de la zona cantàbrica, el Campionat d’Espanya de la classe raceboard  va aplegar mig centenar de regatistes de la classe internacional, provinents de fins a sis comunitats autonòmiques i algun participant del país veí.

Amb un primer dia de mesurament i regata d’entrenament es va passar a un segon dia, ja de competició, amb condicions extremes típiques del Cantàbric, amb onades de més de dos metres i mig, i ratxes de vent de fins a 25 nusos.  A mesura que avançaven els dies de competició les condicions varen anar millorant. El darrer dia, amb tres proves, l’onada ja no era tant pronunciada, el vent es mantenia en més de 12 nusos, però l’ambient era dominat pels núvols i el “xirimiri” propi de la zona.

Pel que fa a la participació catalana, només el regatista blanenc, Luís Camacho va participar en el campionat nacional i es va proclamar campió a la seva categoria després de competir a sis de les vuit proves dutes a terme. El blanenc va navegar millor les proves del darrer dia, quan les condicions meteorològiques, varen ser una mica més favorables.